Wedden op Sport

wedden op sport

Het wedden op sport wordt steeds populairder en je kunt het bijna op iedere sport wedden. Kijken naar een sportwedstrijd wordt op deze manier net even wat spannender én, het is lang niet zo moeilijk als het lijkt. Het wordt zelfs nog leuker wanneer je na een wedstrijd een mooi geldbedrag op je rekening bijgeschreven krijgt.

Om bij het begin te beginnen, je sluit weddenschappen af bij een (online) bookmaker. Het voordeel van een online bookmaker is dat je niet meer naar een wedkantoor hoeft om een weddenschap af te sluiten. Je kunt vanuit luie stoel of zelfs onderweg bent wedden op jou favoriete sportevenement.

Het internet staat vol met bookmakers die weddenschappen aanbieden voor bijna alle sporten. Wij hebben een uitgebreid overzicht gemaakt van alle plus en minpunten van de beschikbare bookmakers. Zo kan jij je volledig concentreren op je weddenschap. De bookmaker bepaald de quoteringen, in het engels de “odds”. De odds bepalen hoeveel winst jij maakt wanneer je een weddenschap wint. Het werkt als volgt.

Als je voor het eerst op een website van een online bookmaker terecht komt kan het lastig zijn om alle getallen te begrijpen. Met een korte uitleg, die wij al voor je geschreven hebben, kan je in no-time je eerste weddenschap afsluiten. Bij sommige bookmakers kun je naast het wedden op sport ook verschillende casinospellen spelen. Denk aan blackjack, roulette en gokkasten.

Uitleg wedden op sport

We hebben het nu over Formule1 en Voetbal wedden gehad, maar er is meer. Je kunt op bijna alle sporten wedden en hieronder een overzicht hoe dat bij iedere sport in zijn werk gaat. Klik op de sport waar je meer informatie over wilt en lees precies hoe je op jou favoriete sport kunt wedden.

Live Wedden

Met live wedden wordt het kijken naar een sportwedstrijd nog spannender. In de basis werkt het hetzelfde als hierboven, er komt alleen één factor bij. Je kunt tijdens het evenement wedden op gebeurtenissen en dit heeft veel voordelen.

Stel, team A en B spelen een voetbalwedstrijd. In de 65e minuut krijgt die goede spits uit team A een rode kaart, en moet met 10 spelers verder. Met live wedden heb je de mogelijkheid om op dat moment te bepalen welk team er met de winst vandoor gaat, team B maakt nu misschien wel meer kans. Voorafgaand aan de wedstrijd had je nooit kunnen weten dat er een rode kaart zou vallen en had je misschien voor team A gekozen. Daar zit dus de kracht van het live wedden! In plaats van een heftige discussie met je vrienden ben jij misschien wel de gene die aan het eind van de wedstrijd met een lekker geldbedrag naar huis gaat.

Odds

De definitie van een quotering of odd is een prijsbepaling. De odds bepalen dus de hoeveelheid die je kunt winnen met het plaatsen van een weddenschap. Het lezen van de odds is lang niet zo moeilijk als dat het er uit ziet, en dat zullen we je bewijzen.

Om te beginnen bestaat een odd altijd uit twee cijfers die gescheiden worden door een “/”, een odd kan er dus bijvoorbeeld zo uit zien: 5/1. Hieronder een aantal voorbeelden hoe je odds kunt aflezen. Voor het gemak nemen we de odds van Max Verstappen die de Formule 1 Grand Prix van Spanje wint.

  • 8/1: Voor elke €1 die je inzet kun je €8 winnen. De kans dat Max Verstappen wint is: 1/(8+1)= 11%
  • 5/1: Voor elke €1 die je inzet kun je €5 winnen. De kans dat Max Verstappen wint is: 1/(5+1)= 17%
  • 1/1: Voor elke €1 die je inzet kun je €1 winnen. De kans dat Max Verstappen wint is: 1/(1+1)= 50%
  • 1/4: Voor elke €4 die je inzet kun je €1 winnen. De kans dat Max Verstappen wint is: 4/(4+1)= 20%
  • 15/4: Voor elke €4 die je inzet kun je €15 winnen. De kans dat Max Verstappen wint is: 4/(15+1)= 25%

Dus, hoe kleiner de kans dat Max Verstappen wint, hoe hoger het bedrag wat je kunt winnen wanneer je de weddenschap aangaat. De kans dat Max Verstappen wint wordt bepaald door een team van sport experts in dienst van de bookmaker.

Je kunt naast het voorspellen van de uitslag van een sportevenement ook wedden op gebeurtenissen die plaatsvinden tijdens het evenement. Dit kan zelfs nadat het evenement al is begonnen, dit wordt Live Wedden genoemd.

BETROUWBARE & ACTUELE REVIEWS VAN ONLINE BOOKMAKERS

Weet waar je wedt. Dat is wel de beste tip die we je willen geven. Het internet staat vol met bookmakers waar je kunt wedden op sport. Je ziet overal aantrekkelijke bonussen, de beste live scores, de snelste sites en de beste mobiele site en apps. Tenminste, dat beweren ze. Om je te helpen je weg te vinden in deze chaos van aanbieders hebben wij alle bookmakers voor je getest en er een uitgebreide review over geschreven. Lees hier meer informatie over wat een bookmaker nu eigenlijk is?

Hieronder vindt je een overzicht van alle beschikbare bookmakers van dit moment. Op de homepagina vindt je de bookmaker van de maand, beste bookmakers van dit moment en de beste bonussen van dit moment.