Wedden op Handbal

Handbal, een sport geïntroduceerd in Denemarken in het jaar 1904. Tijdens de eerste jaren werd de sport gespeeld op een voetbalveld met elf tegen elf spelers. In plaats van tegen de bal te schoppen werd de bal geworpen. Later veranderde deze opstellen naar 2x zes spelers en een doelman. Het wedden op handbal is in zowel Nederland als Europa enorm populair. In Nederland worden er vooral weddenschappen afgesloten op de hoogste competitie, de Eredivisie.

Opbouw van een handbalwedstrijd

Handbal - BetGrats.nlEen handbal wedstrijd wordt gespeeld met twee teams van elk 7 spelers. Van de zeven spelers is er één een vaste keeper. Het doel is om meer punten dan de tegenstander te scoren. Iedere keer dat de bal in het doel van de tegenstander beland telt dit als één punt. De twee hoofdregels van het spel zijn: 1. Een speler met de bal in de hand mag maximaal drie passen zetten voordat de bal gestuiterd of afgespeeld dient te worden. 2. De bal mag niet met het onderbeen of voet gespeeld worden. Net als bij voetbal hebben de spelers vaak een “vaste” positie in het speelveld. Zo heb je bij handbal ook spitsen en verdedigers. Een groot verschil tussen voet- en handbal is dat bij handbal er onbeperkt gewisseld mag worden tussen de spelers.

De beste bookmakers om te wedden op handbal

Het handbalveld

Een handbalveld is een rechthoekig veld van 40 meter lang en 20 meter breed. Aan beide zijde van het veld bevinden zich de doelen, deze worden afgeschermd door het doelgebied. Het doel heeft een afmeting van drie meter breed en twee meter hoog. Het doelgebied wordt gevormd door twee lijnen in halve cirkels, de doellijn en de vrije worplijn. De strafworplijn ligt op op zeven meter recht voor het doel. Het doelgebied mag enkel door de keeper betreed worden. Wanneer een speler een stap in het doelgebied zet wordt hier een straf voor gegeven. De keeper mag op zijn beurt het doelgebied niet verlaten. Ook hier staat een straf op. In het doelgebied ligt één stip of vier meter afstand, deze wordt gebruikt na een zware overtreding. De strafworp wordt dan vanaf deze stip genomen. Een wedstrijd duurt 2x 30minuten. Tussen de eerste en tweede helft is er een rust van 10 minuten.Handbalveld - BetGratis.nl

De handbal

Bij handbal wordt er gebruik gemaakt van drie verschillende soorten ballen. De verschillende ballen verschillen in zowel het formaat als het gewicht. Hoe groter en zwaarder de bal, hoe moeilijker het is om mee te spelen.
IHF-groote 1: voor jongens van 8-12 jaar en meisjes van 8-14 jaar. Gewicht 290-330 gram, omtrek 50-52.
IHF-groote 2: voor jongens van 12-16 jaar en meisjes van 14+ jaar. Gewicht 325-375 gram, omtrek 54-56.
IHF-groote 3: voor jongens/mannen van 16+ jaar. Gewicht 425-475 gram, omtrek 58-60.

Straffen bij handbal

– Vrije worp
– Penalty, vanaf de 7 meter lijn
– Gele kaart, dient als waarschuwing. Bij een volgende overtreding volgt een tijdstraf.
– Tijdstraf, deze duurt 2 minuten. Na drie tijdstraffen volgt een rode kaart.
– Rode kaart, dit betekend een diskwalificatie voor de speler in kwestie

MOGELIJKHEDEN OM TE WEDDEN OP handBAL

Handbalwedstrijden:
Bij de meest bookmakers kun je wedden op handbal. Alle beschikbare handbal wedstrijden worden getoond per land en/of competitie. Je kunt tegenwoordig wedden op handbal na aanvang van de wedstrijd. Dit fenomeen wordt in de volksmond live-wedden genoemd. Dit is vooral erg handig wanneer je geen computer binnen handbereik hebt maar wel een smartphone. Je kunt dan razend snel weddenschappen op de wedstrijd waar u live naar zit te kijken.

Handbal clubteams:
De Europese Handbal Frederatie (EHF) organiseert naast het Europees kampioenschap ook de toernooien voor de clubteams. Deze toernooien zijn verreweg het meest populair onder mensen die willen wedden op honkbal. Vaak wordt een team, of speler van het team, gevolgd tijdens de toernooien.


Internationale toernooien:
Het grootste internationale toernooi waar op gehandbald wordt zijn de Olympische Spelen. Eens in de vier jaar krijgen alle landen hier de mogelijkheid om te strijden voor het Olympisch goud. Naast de Olympische Spelen is er ook het Wereld -en Europese kampioenschap.

Beneluxliga:
Het wedden op handbalwedstrijden uit de Beneluxliga is precies wat je ervan verwacht. Je kunt wedden op de drie landen uit de benelux. Sinds 2008 wordt er ieder jaar een toernooi gespeeld tussen de landen Nederland, België en Luxemburg. Aan het toernooi doen twaalf team mee op wie je kunt wedden.

TIP: Ga je storten bij een bookmaker, maak dan gebruik van één van de geteste bookmakers op BetGratis.nl. Zo weet je zeker dat het geld wat je stort ook daadwerkelijk in je account terecht komt. En misschien nog wel belangrijker, het geld wat je wint ook op je bankrekening gestort wordt. Bij deze vier bookmakers weet je in ieder geval zeker dat je naast veiligheid ook een fijne welkomstbonus ontvangt.