Wedden op Paardenrennen

Wedden op paardenrennenPaardenrennen zijn misschien nog wel de meest bekende sport waarop wordt gewed. Al eeuwenlang wedden mensen op de paardenrennen, en deze handeling komt zelfs uit de tijd van de Grieken en de Romeinen. Het leuke is, dat het wedden op paardenwedstrijden vandaag de dag nog net zo populair is, en dat over de hele wereld. In de zeventiende eeuw kregen de paardenrennen opnieuw een impuls toen deze weer erg populair werden in Engeland. Dit kwam doordat de Engelse koning van destijds, James de eerste, erg hield van paardenrennen en van paarden over het algemeen. Hij introduceerde de paardenrennen opnieuw als één van de belangrijkste sporten van Engeland, en hield zich veel bezig met het fokken van paarden die zo geschikt mogelijk waren voor het rennen tijdens paardenwedstrijden. Hij hield dan ook de beste paarden die de beste prestaties leverden. Dit zorgde voor veel enthousiasme onder het Engelse volk, een gunstige situatie voor de bookmaker en en een breed publiek voor weddenschappen. Veel mensen wisten precies welke paarden welke paardenrennen hadden gewonnen, en konden dan ook goed inschatten welke paarden de volgende wedstrijden zouden winnen. Hierdoor kwamen de weddenschappen bij de bookmaker algauw op gang en waren ze na enkele decennia niet meer weg te denken uit de Engelse cultuur. En dit heeft standgehouden tot op de dag van vandaag. Hieronder leggen we je alles uit over wedden op paardenrennen.

De beste bookmakers om te wedden op Paardenrennen

Belangrijke races in de geschiedenis

Paardenraces die belangrijk waren in de zeventiende eeuw waren bijvoorbeeld de Grand National, de 2000 Guineas en de Epsom Derby. Naarmate de tijd vorderde deed Amerika ook steeds meer haar intrede in de paardensport. Weddenschappen werden op steeds grotere schaal gesloten, en de paardenrennen werden steeds meer een internationaal fenomeen. Hierbij kreeg de bookmaker een steeds belangrijkere rol. In de twintigste eeuw zakte de industrie van het paardenrennen en de weddenschappen hier omheen weer een beetje in, doordat de paardenrennen in sommige landen verboden werden. Dit zien we vooral op de plekken waar de paardenrennen het meest belangrijk waren. Dit was uiteraard niet erg goed voor de groei van het paardenrennen als sport. Gelukkig heeft deze groei zich de laatste decennia weer helemaal herpakt.

Hedendaags wedden

Het wedden bij bookmakers rondom paardenspelen gebeurt in Amerika voor een groot gedeelte binnen de Triple Crown. Deze is weer onderverdeeld in drie paardenraces: de Preakness Stakes, de Kentucky Derby en de Belmont Stakes. Wanneer je één van deze competities wint, ben je een zeer grote naam in de paardenwereld. In Europa zie je voornamelijk dat Frankrijk veel doet aan paardenrennen, en dat daar ook veel aandacht is voor de bijzondere sport. Hier staat de Prix de l’Arc de Triomphe eigenlijk centraal. Deze prijs is in feite het hoofddoel waar de wereld van de paardenrennen in Frankrijk helemaal op afgestemd is. Competities hier omheen zijn dan ook een bron van enorm veel weddenschappen, en de gemiddelde bookmaker biedt wel weddenschappen aan rondom deze wedstrijden.

Nog een opvallend gebied op het gebied van paardenrennen is de Arabische wereld. Dit is ook het gebied waar veel toppaarden vandaan komen, de zogeheten ‘Arabische Volbloeden’. Deze magnifieke paarden doen mee om te strijden voor de Dubai World Cup, de meest toonaangevende competitie die loopt binnen de Arabische wereld. Alle paardenrennen zijn eigenlijk hier omheen gebaseerd binnen de Verenigde Arabische Emiraten.

Paardenrennen in Nederland

Ook Nederland kent vandaag de dag paardenrennen. De grote gebeurtenissen hierbinnen gebeuren allemaal op de Duinigt. Dit is de grootste Nederlandse renbaan, die is gevestigd in Wassenaar. De paarden die we hier veel aantreffen, zijn Engelse en Arabische Volbloeden. Dit zijn in feite paarden van het beste soort, en ze zetten dan ook de meest indrukwekkende prestaties neer.

Renbanen in de paardenrennen

Als het om paardenennen gaat, zijn er twee verschillende soorten banen: banen met en banen zonder hindernissen. Wedstrijden op banen zonder hindernissen, ook wel bekend als vlakkebaanrennen, zijn onderverdeeld in vier categorieën. De eerste is de handicap race. Hierbij worden de prestaties van een paard gemeten aan zijn gewichtshoeveelheid. Naast de handicap race bestaat er ook nog de stakes race. Deze race is eigenlijk gebaseerd rond geld. Wie mee wil doen aan deze competitie, moet aardig wat neertellen om zich in te schrijven en om mee te kunnen doen aan elk onderdeel.

Claiming Races zijn races waarbij eigenaren van paarden eigenlijk hun paarden onderling uitwisselen voor een bepaalde prijs. Je zou dus kunnen zeggen dat er een soort paardenmarkt ontstaat. Wanneer een paard win, gaat het winstgeld echter wel naar de originele eigenaar. De laatste race die bestaat binnen de vlakkebaanrennen is de Allowance Race. Deze race draait erom dat verschillende factoren wat betreft de deelnemende paarden in overweging worden gebracht. Hierbij kun je denken aan leeftijd, geslacht, gewicht, enzovoort. Aan de hand hiervan worden de prestaties van de paarden aan elkaar gemeten, zodat er een eerlijke race ontstaat waarbij niemand een voorsprong heeft op de rest.

Een zeer interessante wedsport

Al deze verschillende soorten races maken het wedden op paardenraces bij de bookmaker erg interessant. Er is veel variatie binnen de weddenschappen, en het kan erg interessant zijn om je te verdiepen in de wereld van de paardenrennen via de site van de bookmaker om deze specifieke reden. Ook is er nog het feit dat er zo ongelofelijk veel factoren mee kunnen spelen wanneer je wilt inschatten welke paarden het goed zullen doen en welke niet. Je moet rekening houden met de kenmerken van de paarden, de paardenrassen, de gesteldheid van de eigenaar of de berijder van het paard, de ondergrond waarop het paard moet racen, de prestaties van de verschillende paarden in de verschillende soorten races, et cetera.

Het kan een hele klus zijn om op de site van de bookmaker uit te vogelen hoe dit alles precies in elkaar zit en hoe de onderlinge verhoudingen precies zijn, maar het is het zeker waard. Het kan misschien een nieuwe hobby voor je worden. In de praktijk blijkt dat veel mensen die zich wagen aan de weddenschappen in paardenraces, hier lang mee door blijven gaan omdat de weddenschappen erg interessant blijven in vergelijking met andere weddenschappen die bookmakers aanbieden. Hierdoor is het wedden op paardenraces ook internationaal erg populair. Kijk nu bij jouw bookmaker welke weddenschappen rond paardenraces er voor jou beschikbaar zijn en doe je research om te kunnen wedden op jouw nieuwe favoriet.

Exclusieve bonussen

Opzoek naar de hoogste bonussen van dit moment? Dit is de top 4 van bookmakers met de hoogste bonussen.