Een oude favoriet

wedden op tennisWedden op Tennis. Internationaal gezien is tennis een zeer bekende sport, die dan ook zeer veel beoefend wordt. Het vindt zijn origine in Frankrijk, waar de simpele versie van het spel opkwam in de negentiende eeuw. Steeds meer mensen werden aangestoken door de charme van het spel, en langzamerhand groeide het uit tot een daadwerkelijke sport. Het werd in veel opzichten ingewikkelder, en daarmee des te boeiender. Van twee personen kwam er een verschuiving waarbij steeds vaker werd gespeeld in teamverbanden van vier personen. Bovendien hebben er ook radicale veranderingen opgetreden in het veld zelf. Het is opgedeeld in precieze vakken, en de ondergronden waarop gespeeld wordt, zijn ook een steeds grotere rol gaan spelen. Ze hebben dan ook weldegelijk een invloed op de prestaties van de spelers. In de loop van de tijd is de regelgeving omtrent tennis ook steeds gecompliceerder en vollediger geworden.

De beste bookmakers om te wedden op Tennis

De oorsprong van Tennis

Tennis bestaat al sinds de Middeleeuwen, maar kent zijn oorsprong in de huidige vorm in 1873 in Frankrijk. Ook in het Verenigd Koninkrijk is het tennis al sinds lange tijd zeer populair. Het gaat bij deze balsport erom dat de spelers proberen met een dusdanige slag tegen de bal ervoor te zorgen dat de tegenstander geen mogelijkheid meer heeft of ziet om deze terug te slaan. Tennis is een sport die individueel beoefend wordt, maar kan ook met meer spelers tegelijk gespeeld worden. Binnen het tennis heb je de volgende onderdelen: damesenkel, herenenkel, damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel. In het enkelspel bij tennis spelen twee deelnemers (mannen of vrouwen) tegen elkaar, in het dubbelspel is het twee tegen twee, waarbij dit twee mannen of vrouwen kunnen zijn, maar gemengd is ook mogelijk. De tennissport kent ook een aantal afgeleide spelvormen, zoals badminton en tafeltennis.

Onderdelen tenniswedstrijd

Een wedstrijd in het tennis bestaat uit de volgende onderdelen: game, set en match. Een game is een deel van de set en deze wordt opgebouwd door het behalen van volle punten. Een vol punt wordt op de volgende manier opgebouwd: als de speler een punt maakt, krijgt hij achtereenvolgens de score 15, 30, 40 en daarna wordt het een vol punt. Wanneer de spelers beiden 40 punten behaald hebben, is er sprake van deuce. Dit woord zou afgeleid zijn van de Franse benaming quarante deux (40-40) of van deux le jeu (aan beiden het spel) De speler die dan al eerste een punt maakt, krijgt een zogenaamd voordeel (avantage). Behaalt hij of zij daarna nog een punt, dan wint hij de game. Is dat echter niet het geval en scoort de tegenstander, dan wordt het voordeel teniet gedaan en wordt de stand weer teruggebracht tot deuce. Wanneer een speler bij het tennis 0 punten heeft, wordt dit love genoemd, afgeleid van het Franse l’oeuf, dat ei betekent, vanwege de vorm van het cijfer 0.

Puntentelling

Als een speler zes volle punten behaald heeft, dan heeft hij de set gewonnen. Voorwaarde voor setwinst is wel dat er met twee punten verschil gewonnen moet worden. Als binnen een set de stand 6-6 bereikt wordt, volgt er een zogenaamde tiebreak. De spelers mogen om de beurt twee keer achter elkaar opslaan en de puntentelling geschiedt met hele cijfers. De speler die als eerste 7 punten behaalt, wint de tiebreak en daarmee ook de set. Ook hiervoor geldt dat er een verschil van 2 punten moet zijn. In sommige wedstrijden bij tennis wordt in de laatste set geen tiebreak gespeeld en gaan de spelers net zo lang door tot iemand met 2 punten verschil gewonnen heeft. Dit kan vaak tot marathon partijen in het tennis leiden.

Voor en tijdens de wedstrijd

Een tenniswedstrijd bestaat minimaal uit twee sets, waarbij de speler zes volle punten dient te behalen, met een verschil van twee punten, om de set te winnen. In het damestennis worden maximaal drie sets gespeeld, in het herentennis maximaal vijf. Voordat de spelers aan de tenniswedstijd beginnen, doet de umpire een toss. Degene die de toss wint, mag kiezen of hij wil beginnen met serveren of liever wil ontvangen. Tijdens professionele toernooien worden de spelers aan het publiek voorgesteld terwijl zij zelf kunnen inslaan en een warming up kunnen doen. Nadat de eerste speler een game gewonnen heeft, is er een korte rustpauze, daarna vindt deze om de twee games plaats. Na iedere twee games wisselen de spelers van helft. Als de speler een langere pauze nodig heeft, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan, dan is dat mogelijk tussen twee sets in. Een speler kan ook een medische time out aanvragen waarbij er een fysiotherapeut of arts op de baan mag komen voor een behandeling. Bij bepaalde toernooien die bij tennis gespeeld worden, is het ook toegestaan dat de coach de baan betreedt voor strategisch overleg.

Verschillende slagen

Een nieuwe game begint met de opslag door één van beide spelers. Zij mogen beurtelings opslaan na het behalen van een game. Als de speler die opslaat zijn eigen game weet te behouden, dan krijgt hij het punt. Weet de tegenstander een vol punt te halen, dan is er sprake van een break. Wanneer de stand bij tennis bijvoorbeeld 15-40 is, dan is dat dus in het voordeel van degene die niet de servicebeurt heeft. Dan heeft de tegenstander twee breakpunten, die hij kan verzilveren als hij het volgende punt weet te maken.  Wanneer de speler serveert en de andere speler de bal niet terug weet te slaan, spreken we van een ace. Sommige spelers zijn hier zeer getalenteerd in om deze te slaan en de services vliegen dan ook vaak met zeer hoge snelheden over het net, zodat ze onmogelijk houdbaar zijn voor de tegenstander. Het aantal aces dat een speler tijdens een wedstrijd slaat, wordt ook in de wedstrijdstatistieken bijgehouden. Een bal die wel teruggeslagen wordt, heet een return.

Scheidsrechter en ballenjongens

Behalve de spelers bevinden zich tijdens wedstrijden in het tennis nog meer mensen op de baan, te weten de umpire, dat is de hoofdscheidsrechter, die op een hoge stoel naast de baan zit. Hij kan vanaf daar het totale speelveld overzien. Hij heeft het beslissende oordeel wanneer er twijfel is over een punt dat gemaakt wordt en hij deelt ook de stand tijdens de partij mee. Verder zijn er lijnrechters die controleren of de bal in of uit is en zit er iemand aan het net om te kijken of tijdens de opslag het net niet geraakt wordt. Dit is namelijk niet toegestaan.  Bij sommige toernooien is deze lijnrechter vervangen door een geautomatiseerd systeem. Tijdens de rally, dat is het over en weer slaan van de bal, mag het net wel geraakt worden, maar de bal moet bij tennis uiteraard wel aan de overzijde van het net belanden, wil het een punt opleveren. Er zijn ook ballenjongens en -meisjes aanwezig, die de bal teruggooien naar de speler indien er opgeslagen dient te worden of wanneer deze uitgeslagen wordt of niet meer geretourneerd kan worden.

Afdrukken en Hawkeye

Tussen de sets in wordt bij sommige ondergronden de baan gereinigd, of wordt, in bijvoorbeeld het geval van gravel, de rode bakstenen ondergrond netjes gemaakt, zodat de reeds gemaakte balafdrukken verdwijnen en de nieuwe weer zichtbaar worden. Dit is een groot voordeel van het tennis op gravel, omdat je de afdrukken goed kunt zien en er weinig twijfel mogelijk is of de bal in of uit geslagen is.  Bovendien is het klimaat in bepaalde landen dusdanig warm dat een grasbaan niet goed rendeert en dan wordt er voor de optie gravel of hardcourt gekozen. Tegenwoordig wordt er in het tennis ook vaak gebruik gemaakt van het zogenaamde Hawkeye systeem. De bal wordt door verschillende camera’s gevolgd en in het geval van twijfel of deze in of uit is, kan dit systeem geraadpleegd worden. Van de verschillende camerabeelden wordt samen één beeld gemaakt waarop te zien is of de bal in of uit gaat. Als de bal de lijn raakt, hoe minimaal dan ook, is deze in. Een speler mag, als hij twijfelt over het oordeel van de lijnrechter of umpire, drie maal per set een zogenaamde challenge aanvragen. Heeft de speler het bij het rechte eind, dan behoudt hij zijn challenge, zo niet, dan verliest hij deze voor die set. Mocht er een tiebreak gespeeld worden, dan krijgt de speler een extra challenge. De consequentie van de challenge varieert per keer, dit is afhankelijk van de situatie in de set op dat moment.

Wedden op Tennis

Verschillende vakken en lijnen

Een tennisveld bestaat uit een aantal vakken, die in het midden van elkaar gescheiden zijn door een net. De achterlijn van het speelveld wordt de baseline genoemd en de lijn midden op de baan heet de middellijn.  Wanneer een speler opslaat, doet hij dat afwisselend aan de linkerkant en de rechterkant van de middellijn. Als hij vanuit het rechtervak opslaat, is het de bedoeling dat de bal aan de andere kant van het net in het vak aan de linkerzijde belandt, anders is deze uit. Een speler mag twee keer opslaan, als de bal dan nog buiten het servicevak gaat, krijgt hij een dubbele fout toegekend en gaat er een punt naar de tegenstander. Het is wel afhankelijk waar de bal terecht komt of de speler een dubbele fout toegekend krijgt. Wanneer de bal bijvoorbeeld de eerste keer aan de eigen kant van het net terecht komt en de tweede keer aan de overzijde, dan mag de speler voor de derde keer opslaan.

Lijnen en materiaal waarvan de baan bij tennis gemaakt kan zijn

Aan de kanten van het speelveld bij tennis staan dubbele lijnen. Deze worden net als bij het voetbal, bij tennis op de ondergrond gespoten. De afmetingen van het veld bij tennis zijn vastgesteld, zodat alle banen altijd even groot zijn. In het enkelspel is een bal uit als de bal tussen de zogenaamde tramrails, de lijnen aan de zijkant van de baan, valt, maar in het dubbelspel is hel veld groter en tellen de ballen die hierbinnen vallen, wel mee. Een tennisveld kan uit verschillende materialen geconstrueerd worden. De belangrijkste zijn gras, kunstgras, gravel (gemalen baksteen), hardcourt, tapijt of smashcourt (kunst). In wedstrijden voor landenteams, zoals de Daviscup, mag het bezoekende land de ondergrond bepalen waarop gespeeld wordt. De ondergrond heeft grote invloed op de manier van spelen, zo kunnen de spelers op een gravelbaan bijvoorbeeld makkelijker doorglijden en zijn de gespeelde rally’s vaak langer dan op een grasbaan. Hierop worden in de regel de punten sneller gescoord en is een andere vorm van spelen vereist.

Grote internationale toernooien

Er zijn veel verschillende tennistoernooien door het hele jaar heen, maar de meeste prestigieuze en bekende zijn de volgende vier: Australian Open, Roland Garros (French Open), Wimbledon en de US Open. Deze toernooien worden allemaal op een verschillende ondergrond gespeeld, dat wil zeggen, respectievelijk op beton, gravel, gras en wederom beton. Deze vier toernooien staan bekend als Grand Slams. Op de grote toernooien is behalve een prijs zoals een beker of schaal, ook veel geld te verdienen. Er worden ook tal van andere toernooien georganiseerd in verschillende landen. Ook hier zijn vaak grote prijzen te verdienen, maar de organisatoren van het tennis proberen natuurlijk ook zoveel mogelijk spelers aan te trekken die een grote naamsbekendheid hebben, want dat is natuurlijk ook aantrekkelijk voor het publiek.

Deelname aan tennis

Veel toernooien zijn toegankelijk voor spelers uit alle landen. Sommige spelers worden, door hun positie op de wereldranglijst van tennisspelers, de zogenaamde ATP ranking, automatisch deelnemer aan een toernooi, maar het is ook mogelijk om een wild card te krijgen. Deze worden vaak door de organisatie van toernooien uitgedeeld aan nationale spelers en aan veelbelovende talenten uit de tennissport. Voor sommige toernooien zijn zoveel potentiele deelnemers dat ze eerst een aantal voorrondes dienen te spelen, de kwalificatie rondes. Indien een speler deze rondes overleeft, mag hij of zij daarna deelnemen aan het hoofdtoernooi. Behalve toernooien waaraan spelers individueel of als duo kunnen deelnemen, zijn er ook zogenaamde landenwedstrijden, waarbij een aantal spelers uitkomt voor hun land, zowel in het enkelspel als in het dubbelspel. Daarbij gaat het om de best of five, het land dat als eerste drie wedstijden op zijn naam weet te schrijven, wint de wedstrijd. Mocht de stand na de eerste drie gespeelde partijen al 3-0 zijn, dan is wedstrijd beslist en worden de twee laatste partijen slechts voor de vorm gespeeld.

Sites voor wedden op tennis

Er zijn veel verschillende sites waarop je kunt wedden op tenniswedstrijden. Via Toto bijvoorbeeld kun je ook wedden op tenniswedstrijden. Dit houdt het volgende in: er zijn verschillende spelopties die je kunt kiezen. Als je wilt wedden op tenniswedstrijden, dan zijn sites als William Hill en 888sport daar heel goed voor geschikt.  Als je je hebt aangemeld op een site van een bookmaker kun je de eerste keer vaak gratis wedden. Dit houdt in dat je een inleg doet, die je daarna weer terugkrijgt in de vorm van een bonus. Bij een zogenaamde cashback regeling krijg je je inleg terug, ongeacht of je nu wel of niet gewonnen hebt. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan dit gratis wedden: je dient de bonus die je ontvangt wel opnieuw in te zetten en vaak ook meerdere malen, voordat het iets op kan leveren.

Na het ontvangen van de bonus

Nadat je de bonus ontvangen hebt, kies je een toernooi of een match waarop je wilt wedden. Voordat je een wedstrijd kiest, is het verstandig om even goed na te denken wat je doel is. Wil je geen groot risico lopen? Kies dan voor een populaire en bekende speler waarbij de kans dat hij of zij gaat winnen, natuurlijk aanzienlijk groter is dan bij een minder bekende speler. Wil je meer winnen? Zet dan eens in op een outsider. De bedragen die dan uitgekeerd worden als je wint, zullen aanzienlijk hoger zijn. Het is ook raadzaam om je te verdiepen in de speler waarop je je geld inzet, bijvoorbeeld of hij of zij in vorm is en geen blessures heeft. En op welke ondergrond er gespeeld wordt, want de ene speler is nu eenmaal beter op de ene ondergrond dan op de andere. Zo is de ene topspeler beter op gras, terwijl de andere bijvoorbeeld beter op gravel uit de voeten kan. Kortom, bereid je goed voor voordat je een gokje waagt, maar dat geldt bij alle sporten waarop je kunt wedden.

Live wedden op tennis

Het is ook mogelijk om op live wedstrijden tijdens het tennis in te zetten. Dan kun je de wedstrijd vaak ook via de site van de bookmaker of het wedkantoor te volgen. Dan kun je tegelijkertijd van de wedstijd genieten en de noteringen volgen die de bookmakers voortdurend tijdens het verloop van de wedstrijd, aanpassen. Je kunt op veel verschillende manieren op een tenniswedstrijd wedden, maar op de winnaar ligt natuurlijk het meest voor de hand. Je kunt ook op een serie van opeenvolgende partijen wedden, dan is de opbrengst hoger wanneer je wint. Je kunt onder andere de volgende manieren van wedden op een tenniswedstrijd onderscheiden: Outright betting: daarbij zet je in op de winnaar van een toernooi. Bij Match betting zet je je geld in op de winnaar van een wedstrijd. In het geval van Set betting voorspel je wie een bepaalde set gaan winnen. Het is ook mogelijk om daarbij meerdere weddenschappen te combineren of voor meer wedstrijden tegelijk in te zetten. En bij een To win 1st set weddenschap voorspel je wie de eerste set gaat winnen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van verschillende manieren waarop je kunt wedden op tennis. Afhankelijk van hoeveel er ingezet wordt en wat de odds zijn, wordt de winst bepaald. De odds worden door de bookmakers bepaald en zijn gebaseerd op de kansen van de mogelijke winnaar en de hoeveelheid weddenschappen die er ingezet worden. De odds kunnen tijdens de wedstrijd aangepast worden.

Ontwikkelingen in Tennis

De genoemde factoren hebben ervoor gezorgd dat tennis steeds meer is uitgegroeid tot een sport met een gecompliceerder systeem. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer factoren zijn gekomen waarmee rekening moet worden gehouden door wie weddenschappen houden omtrent de sport. Dit maakt de situatie niet alleen ingewikkelder voor de deelnemers aan weddenschappen, maar ook interessanter. Je moet rekening houden met de prestaties van afzonderlijke spelers, maar ook van de kwaliteiten van de verschillende combinaties van spelers. Bovendien presteren verschillende spelers beter op verschillende ondergronden. Dit alles zorgt ervoor dat het belangrijk is dat je je goed hebt verdiept in de tenniswereld wanneer je wilt deelnemen aan een weddenschap bij een bookmaker. Ben je goed geïnformeerd en resulteert dit erin dat je vele weddenschappen wint, dan kan dit zorgen voor een enorme kick.

Het systeem

Het systeem binnen de tenniswereld is een beetje anders opgebouwd dan het systeem binnen veel andere sporten. Dit is te danken aan het feit dat tennis meer om individuele spelers gaat, en niet zozeer om teams. De grootste spelers binnen een land worden gerangschikt op niveau op een ranglijst. Er bestaan voor elk land twee nationale landlijsten: een mannelijke ranglijst en een vrouwelijke ranglijst. Natuurlijk heeft elk land daarnaast haar eigen competities die bepalen welke spelers hogerop zouden kunnen komen en mee zouden kunnen doen aan internationale competities. De genoemde nationale ranglijsten bestaan ook op internationaal niveau. Daarnaast bestaan ook internationale toernooien. Deze zijn in feite het belangrijkste als het gaat om het sportwedden, en in weddenschappen omtrent deze competities gaan ook de grootste geldbedragen om. Er zijn vier toernooien die de boventoom voeren in de tennis: de Grand Slam, de Australian Open, de Roland Garros en natuurlijk het welbekende Wimbledon. Achter deze toernoois zit een bepaald systeem. De toernooien worden achtereenvolgens in Amerika, Australië, Frankrijk en Engeland gehouden, in specifieke seizoenen.

Exclusieve bonussen

Opzoek naar de hoogste bonussen van dit moment? Dit is de top 4 van bookmakers met de hoogste bonussen.