Wedden op Formule 1

In dit artikel leggen we je uit hoe je kunt wedden op Formule 1. We kunnen niet ontkennen dat de Formule 1 een sport is waar het allemaal draait om snelheid, schreeuwende motoren, spanning en onze held Max Verstappen. Om het nog een tandje spannender te maken leggen we je hier alle mogelijke vormen van weddenschappen op de Formule 1 uit.

Hoe zit een Formule 1 race in elkaar?

Wedden op Formule 1 - BetGratis.nlOm te beginnen is Formule 1 vrij simpel. Auto’s rijden een aantal rondjes over een circuit, de eerste die over de finish komt, wint. Toch wordt het al snel gecompliceerd wanneer we de voorschriften, reglementen, geheimzinnige taal en aerodynamica erbij betrekken. Gelukkig voor ons, hoeven we deze kennis niet allemaal te bezitten om een weddenschap af te sluiten. Het wedden op Formule 1 is bijna net zo simpel als het doel van de sport, het ingewikkelde deel laten we mooi over aan de monteurs.

Dat gezegd hebbende, hoe meer je begrijpt van de sport, hoe beter je een inschatting kunt maken van de odds. En uiteindelijk, hoe meer geld je dus kunt verdienen. Echter zijn er veel sporten waar je op kunt wedden met enkel wat basiskennis, zo ook de Formule 1.

Bookmakers

Om een weddenschap af te sluiten heb je een bookmaker nodig. Als je wilt wedden op Formule 1 dan moet deze bookmaker dit wel ondersteunen. Wij hebben een lijst samengesteld van bookmakers die weddenschappen op Formule 1 aannemen. Ook hebben we rekening gehouden met een eventuele bonus die je ontvangt.

1. 888sports – na het voltooien van je eerste weddenschap ( min. €5) ontvang je €5 in je account. De odds van 888sport zijn een stuk hogen dan gemiddeld. Naast de algemene weddenschappen kun je ook wedden op speciale gebeurtenissen tijdens de race. Zo kun je bijvoorbeeld wedden of er een safety car tijdens de race verschijnt of niet.

2. Betsafe – Bij betsafe kun je wedden op de algemene weddenschappen van de Formule 1. Je ontvangt na je eerste storting een bonus van maximaal €25. De odds zijn hoger dan gemiddeld. Wanneer je op de algemene weddenschappen inzet kunt je dus meer geld verdienen als je het juist hebt.

3. mybet – Bij mybet ontvang je op je eerste storting tot €100 bonus. Je kunt wedden op de winnaar van de race, team winnaar van de race, welke coureur zich in de punten rijdt en wie de snelste rondetijd neerzet. De odds zijn gemiddeld.

4. B-bets – Bij B-bets krijg je na registratie €5 gratis speelgeld. Hiermee kun je deze bookmaker in ieder geval eerst testen voordat je stort. Als je geld stort kun je bij B-bets enkel wedden op de winnaar van een race. De odds daarin tegen zijn hoger dan gemiddelde bookmakers. Je kunt dus wel meer geld winnen met een weddenschap.

Algemene weddenschappen op Formule 1

“Coureur” Wereldkampioen, Je wedt op een coureur waarvan jij denkt dat hij aan het eind van het seizoen de meeste punten behaald heeft. Deze coureur is wereldkampioen.
“Team” Wereldkampioen, Deze weddenschap komt overeen als die van hierboven. Echter wed je hierbij op een team, het maakt dus niet uit welke van de twee auto’s de meeste punten behaald. Je wint de weddenschap als één van de twee coureurs wereldkampioen wordt.
Race winnaar, De meest simpele en ook de populairste weddenschap is inzetten op de winnaar van de desbetreffende Grand Prix.
Podium plaats, Met deze weddenschap zet je in op een coureur waarvan jij denk dat hij minstens een podiumplaats bereikt. De odds zullen lager zijn dat voor de Race winnaar, echter het risico van de weddenschap is ook kleiner.
Punten finish, Je wedt op een coureur waarvan jij denk dat hij minstens in de top 10 finished in een bepaalde Grand Prix.
Pole position, Je sluit een weddenschap af waarbij je inzet op een coureur waarvan jij denkt dat hij het beste uit de kwalificatie, en dus vooraan start tijdens de race, komt.
Snelste raceronde, Je wedt op de coureur waarvan jij denkt dat hij de snelste raceronde rijdt tijdens de desbetreffende Grand Prix.

Het wedden op Pole position is een weddenschap die je voorafgaand aan de race moet afsluiten. Dit is immers de winnaar van Q3 in kwalificatie. Je kunt ook wedden op het feit of er wel of geen safety car in de Grand prix voorkomt. Dit zijn beide weddenschappen waar je wel degelijk kennis van de Formule 1 voor nodig hebt. Niet alle bookmakers bieden deze weddenschappen aan, 888sports doet dat wel.

Regels

Dat het wedden op formule 1 geen rocket science is, is nu wel duidelijk, toch? Er zijn echter wel een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Sommige van deze regels zul je misschien niet direct nodig hebben, het kan zeker geen kwaad ze even door te lezen. We hebben een selectie gemaakt van de meest voorkomende:

– Officiele eindstand, In geval dat er een onderzoek loopt welke de eindstand kan veranderen, houden de meeste bookmakers beoordelen de weddenschappen volgens de officiële podium presentatie.

– Safety car, Wanneer een Grand Prix telt dit niet als een Safety car in de race. Deze telt pas wanneer er tijdens de race een Safety car in het veld komt.

– Kwalificatie- en rondetijden, De bookmakers beoordelen weddenschappen volgens de officiële FIA gegevens.

– DNS (did not start), Wanneer een coureur niet aan de startlijn van een Grand Prix verschijnt zullen de meeste bookmakers de weddenschap als ongeldig beoordelen. Om er zeker van te zijn of jou bookmaker dit wel of niet doen raden we je aan de algemene voorwaarden te lezen.