wedden op het WK: wat hebben we geleerd?

Het WK voetbal 2018 staat in de boeken! Frankrijk mocht de beker in ontvangst nemen, maar er waren ook talloze winnaars te vinden die meespeelden met de TOTO of een andere bookmaker. Tijdens dit WK 2018 gokte Nederland wel 3x meer dan tijdens het WK in 2014. Het lijkt erop dat wedden er steeds meer bij gaat horen. Wat hebben we geleerd van deze gokzomer? Welke do’s en dont’s kunnen we meenemen naar de start van de Eredvisie en de Champions League?

Hoe odds werken

Gekke dingen, die winkansen (of odds). Het ene moment staan ze op 2.01 en drie tellen later op 1.85 of juist 2.27. Hoe werken ze precies? De software van bookmakers reageert op de inzet van spelers. Als 100 mensen inzetten op winst van X, zal de winkans van Y omhoog gaan. Wanneer door de hoge inzet mensen geneigd zijn om dan op Y in te zetten, zal deze weer zakken. Er is echter altijd een start nodig voor X en Y. Deze worden door bookmakers zelf bepaald. Meestal zijn de grote bookmakers het eerste en nemen de kleinere bookmakers dit over.

Winnaar van 90.087 voorspellers

Norbert won dit jaar landelijke de poule van 90.087 deelnemers. Hij liet al die mensen achter zich met een interessante strategie: overal 1-0 (of 0-1) neerzetten. De belangrijke les die we hier uit kunnen leren is dat inzetten op aannemelijke uitslagen op de langere termijn meer loont dan het voorspellen van de 4-2 van Frankrijk tegen Kroatië. Al zijn de odds van die precieze uitslag natuurlijk vrij hoog en is het heel lekker als je die dan pakt. Verbeterpunten waren er ook, zo vond Norbert zelf, er waren namelijk veel gelijke spelen. Dus hij zou de volgende keer de 1-0 afwisselen met een 1-1. Overigens was er geen prijs aan de poule verbonden. Dus Norbert, volgende keer toch maar inzetten bij een Bookmaker met een flinke bonus!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.